Vloer stacaravan vervangen

De vloer van een recreatiewoning krijgt veel te verduren. Binnen en buiten sluiten nauw op elkaar aan en vocht en vuil zijn soms moeilijk buiten te houden. Wil je de vloer van je stacaravan vervangen? Smit Recreatie is gespecialiseerd in vloerrenovatie voor de particuliere en zakelijke recreatiebranche.

Wanneer de vloer van de stacaravan vervangen?

De basis van een chalet of stacaravan is van hout. Dit natuurlijke materiaal werkt altijd en dat geldt dus ook voor de vloer die op de houten constructie ligt. Bij temperatuurverschillen gaat het hout uitzetten of krimpen. Wist je dat je chalet in de winter ongeveer een centimeter langer kan zijn dan in de zomer? Je kunt dan vast wel raden wat dat met een vloer kan doen. Bij een pvc, laminaat en houten vloer ontstaan er naden tussen de losse delen. Tijdens het dweilen kan er vocht tussen de naden komen. Wanneer er telkens een beetje vocht tussen de vloer en de houten ondervloer komt, dan kan de ondervloer gaan rotten en schimmelen. Dat voorkomen wij graag. Wij hebben een oplossing, namelijk: een vinyl vloer!

Wanneer is het dus goed om de vloer van de stacaravan of chalet te vervangen? Het is altijd een behoud voor je recreatiewoning om de vloer te vervangen wanneer het om een houten, pvc of laminaatvloer gaat. Is je vloer gedateerd en wil je je recreatiewoning moderniseren? Ook dan is het een goed idee om de vloer van de stacaravan te vervangen.


  Stel ons uw vraag  Smit Recreatie Badkamer 6 scaled

  Vloerbedekking stacaravan

  Er zijn verschillende soorten vloerbedekking voor een stacaravan en chalet mogelijk, namelijk: tapijt, pvc, laminaat en vinyl. Uiteraard hebben wij een favoriete vloerbedekking voor een stacaravan en chalet. In de praktijk zien wij namelijk wat er misgaat met bepaalde materialen en wat er juist goed gaat. Onze favoriete vloerbedekking voor een stacaravan of chalet is toch absoluut het onderhoudsvriendelijke vinyl. Waarom? Omdat vinyl aan één stuk is. Daardoor kan er nooit vocht tussen de vloer en de houten ondervloer komen. Ook werkt het materiaal mee met de houten constructie. Wij werken met vinyl met een extra dikke toplaag, waardoor de vloer ook nog eens slijtvast is.

  Tip: kies voor vochtwerende plinten om je houten recreatiewoning nog beter tegen vocht te beschermen.

  Vloer stacaravan vervangen

  Wanneer wij de vloer van je chalet of stacaravan gaan vervangen, dan gaat alles in goed overleg. Wil je bijvoorbeeld zelf alle meubelen uit de recreatiewoning halen of heb je liever dat wij dat doen? Onze renovatiespecialisten verwijderen indien nodig de oude vloer en leggen vervolgens de nieuwe vloer. Als laatste stap monteren wij de (nieuwe) plinten en plaatsen de meubelen terug. De vloerrenovatie is normaal gesproken binnen een dag al klaar.

  Tip: het is financieel heel aantrekkelijk om projectmatig vloeren te laten renoveren. Wij werken veel met VVE’s. Wij renoveren dan gelijktijdig meerdere vloeren van chalets en stacaravans. Doordat wij de vloerbedekking voor de stacaravans en chalets in grotere aantallen kunnen inkopen, zullen de kosten van de investering lager uitvallen.

  Renoveren 3
  Smit Recreatie Badkamer 3 scaled

  Vinyl vloer stacaravan vervangen

  Wil je de bestaande vinyl vloer van je stacaravan of chalet vervangen? Dat kan alleen wanneer deze niet op de vloerplaat verlijmd is. Is dat wel het geval? Dan hebben wij een oplossing! Wanneer je probeert om de oude vinyl vloer te verwijderen dan is de kans heel groot dat je de houten vloerplaat kapottrekt. Daarom leggen onze renovatiespecialisten een nieuwe vinyl vloer over de oude vinyl vloer heen. Bij deze oplossing ligt de nieuwe vinyl vloer los. Mocht je op den duur weer een nieuwe vloer willen, dan kun je de oude vloer er makkelijk uithalen en een nieuwe vloer laten plaatsen. Wil je de vloer wel laten verlijmen? Dan kunnen wij over de oude vinyl vloer een dunne houten plaat monteren, waarop wij de vloer kunnen verlijmen. Op een houten ondergrond hecht de lijm goed en daardoor ligt de vloer vast. Vinyl op vinyl lijmen is niet verstandig. Dat gaat namelijk stroken.

  Voorafgaand aan het vervangen van de vloer van de stacaravan of chalet gaan wij altijd met je in gesprek om samen te zoeken naar de beste vloeroplossing. Wel of niet verlijmen, er is eigenlijk altijd wel een oplossing. Laten we samen eens in gesprek gaan. Neem gerust contact met ons op.

  Fotoalbum


   Stel ons uw vraag   Wat kost het vervangen van de vloer van een stacaravan?

   Voorafgaand aan het vervangen van de vloer van de stacaravan of chalet gaan wij altijd met je in gesprek om samen te zoeken naar de beste vloeroplossing. Wel of niet verlijmen, er is eigenlijk altijd wel een oplossing.

   Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij voorzien je graag van uitgebreide informatie en een vrijblijvende offerte.

   Smit Recreatie Badkamer 1 scaled
   Klanten over onze diensten

   Iedere recreatiewoning vraagt om een passende renovatieoplossing, dat doen we voor elk project groot of klein, en voor zowel zakelijke- als particuliere klanten. Als totaalpartner vraagt ieder project weer een andere aanpak een vakkundige en toekomstbestendige oplossing. We zijn dan ook heel erg trots op de reacties van onze klanten.

   Super tevreden over de werkzaamheden aan ons chalet door Laurens en zijn team. Komen afspraken na en denken mee
   Marianne Anthonissen
   Marianne Anthonissen
   2023-06-20
   De offerte was duidelijk en volledig, het werk zelf is binnen de afgesproken tijd en vakkundig uitgevoerd. Ook de communicatie met Laurens Smit verliep goed en vlot. Kortom, wij zijn zeer tevreden over de verbouwing van de badkamer in ons chalet door Smit Recreatie.
   Rene Sakkers
   Rene Sakkers
   2023-06-19
   Zeer tevreden over de service van Smit Reactie, badkamer ziet er weer super strak uit.
   Erik Wilps (FKM)
   Erik Wilps (FKM)
   2023-01-22
   Smits Recreatiebouw heeft in onze recreatiewoning een stenen muur met raam vervangen door een schuifpui. Heel goed werk gedaan, snel en vakkundig. Mooi en netjes afgewerkt. Wij zijn heel tevreden en daarom 5 sterren.
   Henk Post
   Henk Post
   2023-01-20
   Na een waterschade contact met Smit Recreatieservice opgenomen. Op korte termijn kon een afspraak gemaakt worden voor het opmaken van een offerte. Duidelijke offerte ontvangen en er werd meegedacht, ook verbeterpunten werden aangedragen. Heeft samen met de expert de schade doorgenomen. Wij zijn meer dan tevreden over het herstel.
   Bennie Welleweerd
   Bennie Welleweerd
   2022-10-17
   Wij zijn zeer tevreden over het werk wat Laurens heeft verricht. Onze terrasafscheiding ziet er prima afgewerkt uit. Gemaakte afspraken worden goed nagekomen.
   ROELOF POSTMA
   ROELOF POSTMA
   2022-10-14
   Voor de reparatie van de stormschade aan ons bos huisje, hadden we moeite om goede mensen te vinden. Totdat we Laurens en zijn team hadden gevonden. Zoek niet verder, dit is uw vakman! Vakkundig, netjes, snel en goed.
   Teun V
   Teun V
   2022-10-12
   Het bedrijf werkte met een goed en professioneel team van drie man aan deze grote renovatie. Het verwijderen van oude panelen door nieuwe aan ons chalet. En dat binnen 3 dagen geheel volgens afspraken. Daarbij denken ze mee met aanvullende wensen. Zeer tevreden en aan te bevelen.!!
   Jan Gerard Pott
   Jan Gerard Pott
   2022-10-12
   Smit Recreatie Service is een fijn bedrijf dat uitstekend vakwerk levert. In 7 dagen tijd heeft Laurens & team de oude badkamer in ons chalet volledig vervangen: vinyl i.pv. tegels en verder alles nieuw, met oog voor design en detailafwerking. In één keer alles goed, zonder ‘opleverpunten’. Fantastisch, waar vind je dit nog?
   Jeroen Thoolen
   Jeroen Thoolen
   2022-09-20
   Vakman, zeer servicegericht. Gaat voor kwaliteit. Heel prettig in de communicatie. Levert fraai werk af en komt zijn afspraken na. Niets dan lof voor het werk dat hij bij ons heeft verricht.
   Ans van Manen
   Ans van Manen
   2022-09-20
   Laurens Smit heeft prima werkzaamheden verricht aan ons chalet. Komt afspraken na tegen een eerlijke prijs.
   Theo Verhoeven
   Theo Verhoeven
   2022-03-29
   Vakkundig bedrijf. We zijn zeer tevreden over het afgeleverde werk. Terras ziet er perfect uit. Top kwaliteit hout.
   Harry Rook
   Harry Rook
   2021-11-27
   Zeer positief over het werk van Laurens Smit. Goede en vlotte communicatie, duidelijke afspraken en een prachtig resultaat. Laurens heeft een wand en een deur geplaatst in onze stacaravan binnen een dag en met een verbluffend resultaat. Keurig afgewerkt, waardoor wij er niets meer aan hoeven te doen. Als we nog eens iets willen aanpassen, verbeteren of repareren dan weten we waar we moeten zijn: bij Smit Recreatie Service.
   Jos Noordzij
   Jos Noordzij
   2021-11-17
   We zijn zeer tevreden over het werk van Smit recreatie. We waren al een tijd op zoek naar een goede aannemer die de verbouwing van onze stacaravan kon doen. Via via kwamen we bij Laurens terecht. Laurens is een vakman, hij werkt snel en zeer netjes. Hij heeft veel ervaring met het verbouwen van stacaravans. Het resultaat is zeer goed.
   Femke Westerduin
   Femke Westerduin
   2021-10-11
   Fijn bedrijf, goed contact, komt afspraken na heel punctueel en keurig werk geleverd bij de vervanging van onze buiten bekleding van het chalet . Blij dat we voor dit bedrijf gekozen hebben.
   George Ruijgrok
   George Ruijgrok
   2021-03-05
   Topservice tegen keurige prijs. Vakmannen.
   De Websmid
   De Websmid
   2021-02-12