Dak van stacaravan isoleren

Het dak is het belangrijkste deel van een chalet en stacaravan. Een tijdige dakrenovatie is heel belangrijk en voorkomt grote schades. Door het dak van je stacaravan ook te isoleren bescherm je je recreatiewoning tegen weersinvloeden en warmte en kou. Wij praten je graag bij!

Waarom je stacaravan isoleren?

Een chalet of stacaravan isoleren is een waardevolle investering, maar wanneer laat je het dak van je stacaravan vervangen? Dat is een goede vraag. Allereerst is het verstandig om eens met ons in gesprek te gaan over de huidige dakbedekking van je chalet en je recreatiewensen. De dakbedekking van een chalet gaat gemiddeld ongeveer dertig jaar mee. Bij oudere daken gaat de coating, door de verschillende weersinvloeden, vaak bladeren. Uiteindelijk laat de coating helemaal los en krijgen de weersinvloeden volledige toegang tot de onderliggende constructie. Bij de wat oudere chalets werd er gebruik gemaakt van dakshingles. Je kent ze vast wel, de stukjes dakleer die elkaar overlappen. Op den duur drogen ze uit en worden daardoor hard. Bij een harde windvlaag is de kans groot dat ze afknappen, met alle lekkage risico’s van dien.

Kortom, het is verstandig om het dak van je chalet te vervangen wanneer: het dak verouderd is en je al schade hebt, je schade wilt voorkomen door goed onderhoud en je extra isolatie wilt toepassen.


  Stel ons uw vraag  Waarom je stacaravan isoleren

  Wat zijn de kosten van het vervangen dak stacaravan?

  De kosten voor het vervangen van het dak van je chalet of stacaravan zijn afhankelijk van je recreatiewoning en je wensen. De afmeting van je chalet, materiaalkeuzes en wel of geen extra isolatie spelen daarbij een rol. Wij werken ook veel projectmatig met VVE’s. Het is voor chaleteigenaren financieel gunstig om projectmatig voor meerdere chalets een dakrenovatie uit te laten voeren.

  Weloverwogen keuzes zijn heel belangrijk voor de dakbedekking van je chalet. Smit Recreatie gaat altijd voor een duurzame oplossing waar je jarenlang plezier van hebt. Wij kunnen bijvoorbeeld vooraf kijken of er sprake is van veel warmteverlies via het dak. Is extra isolatie dan wel of niet nodig?

  De kosten voor het vervangen van het dak van je stacaravan zijn dus echt afhankelijk van je recreatiewoning en persoonlijke wensen. Neem gerust contact met ons op. Dan kunnen wij je meer duidelijkheid geven.

  Dak van stacaravan isoleren of vervangen

  Nadat we samen concrete plannen hebben gemaakt voor de dakbedekking van je chalet of stacaravan, gaan onze renovatiespecialisten het dak van de chalet vervangen. Vooraf meten ze alles in en de materialen worden op maat besteld. Allereerst verwijderen wij het oude dak en controleren de constructie daaronder. Indien nodig vervangen wij rotte onderdelen. Ook controleren wij altijd of de dampopen folie gaten bevat. Wanneer dat het geval is, dan plaatsen wij nieuwe dampopen folie.

  Deze folie zorgt ervoor dat het vocht uit de chalet naar buiten kan, maar vocht van buitenaf niet naar binnen kan. Over de dampopen folie en pannenlatten plaatsen wij nieuwe dakpanplaten. Wil je je stacaravan optimaal isoleren? Dan plaatsen wij extra (geluiddempende) dakisolatie, waardoor het dak vijf centimeter hoger wordt.

  stacaravan of chalet isoleren
  Welke soorten dakbedekking voor een chalet?

  Welke soorten dakbedekking voor een chalet?

  Voor een chalet zijn er verschillende soorten dakbedekking mogelijk. Vroeger werd er veel gebruik gemaakt van de elkaar overlappende dakshingles, maar inmiddels heeft de chaletbouw veel ontwikkelingen doorgemaakt. Zo zijn er tegenwoordig meer opties voor de dakbedekking van een chalet. Smit Recreatie werkt met dakpanplaten en felsplaten. De felsplaten zijn de wat luxere dakbedekking voor een chalet.

  Tip voor het stacaravan dak vervangen: het nieuwe materiaal dakplaat met een kalkcoat hps200 gaat langer mee en je ontvangt op dit materiaal 40 jaar garantie! Door dakplaten toe te passen, krijg je minder naden omdat dakplaten aan één stuk zijn. Hierdoor heb je minder kans op lekkage.


   Stel ons uw vraag   Wil je het dak van je chalet vervangen?

   Wanneer je het dak van je chalet wilt vervangen, gaan wij graag met je in gesprek om samen duurzame keuzes te maken. Wij gaan voor een toekomstbestendig eindresultaat. Wel of niet de stacaravan isoleren en de kosten voor het vervangen van het dak van de stacaravan bespreken we zorgvuldig. Ook nemen we de tijdlijn van de dakrenovatie door. Smit Recreatie is altijd open en eerlijk over de gang van zaken.

   Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn benieuwd naar jouw recreatiewoning(en).

   Laurens Smit van Smit recreatie
   Klanten over onze diensten

   Iedere recreatiewoning vraagt om een passende renovatieoplossing, dat doen we voor elk project groot of klein, en voor zowel zakelijke- als particuliere klanten. Als totaalpartner vraagt ieder project weer een andere aanpak een vakkundige en toekomstbestendige oplossing. We zijn dan ook heel erg trots op de reacties van onze klanten.

   Super tevreden over de werkzaamheden aan ons chalet door Laurens en zijn team. Komen afspraken na en denken mee
   Marianne Anthonissen
   Marianne Anthonissen
   2023-06-20
   De offerte was duidelijk en volledig, het werk zelf is binnen de afgesproken tijd en vakkundig uitgevoerd. Ook de communicatie met Laurens Smit verliep goed en vlot. Kortom, wij zijn zeer tevreden over de verbouwing van de badkamer in ons chalet door Smit Recreatie.
   Rene Sakkers
   Rene Sakkers
   2023-06-19
   Zeer tevreden over de service van Smit Reactie, badkamer ziet er weer super strak uit.
   Erik Wilps (FKM)
   Erik Wilps (FKM)
   2023-01-22
   Smits Recreatiebouw heeft in onze recreatiewoning een stenen muur met raam vervangen door een schuifpui. Heel goed werk gedaan, snel en vakkundig. Mooi en netjes afgewerkt. Wij zijn heel tevreden en daarom 5 sterren.
   Henk Post
   Henk Post
   2023-01-20
   Na een waterschade contact met Smit Recreatieservice opgenomen. Op korte termijn kon een afspraak gemaakt worden voor het opmaken van een offerte. Duidelijke offerte ontvangen en er werd meegedacht, ook verbeterpunten werden aangedragen. Heeft samen met de expert de schade doorgenomen. Wij zijn meer dan tevreden over het herstel.
   Bennie Welleweerd
   Bennie Welleweerd
   2022-10-17
   Wij zijn zeer tevreden over het werk wat Laurens heeft verricht. Onze terrasafscheiding ziet er prima afgewerkt uit. Gemaakte afspraken worden goed nagekomen.
   ROELOF POSTMA
   ROELOF POSTMA
   2022-10-14
   Voor de reparatie van de stormschade aan ons bos huisje, hadden we moeite om goede mensen te vinden. Totdat we Laurens en zijn team hadden gevonden. Zoek niet verder, dit is uw vakman! Vakkundig, netjes, snel en goed.
   Teun V
   Teun V
   2022-10-12
   Het bedrijf werkte met een goed en professioneel team van drie man aan deze grote renovatie. Het verwijderen van oude panelen door nieuwe aan ons chalet. En dat binnen 3 dagen geheel volgens afspraken. Daarbij denken ze mee met aanvullende wensen. Zeer tevreden en aan te bevelen.!!
   Jan Gerard Pott
   Jan Gerard Pott
   2022-10-12
   Smit Recreatie Service is een fijn bedrijf dat uitstekend vakwerk levert. In 7 dagen tijd heeft Laurens & team de oude badkamer in ons chalet volledig vervangen: vinyl i.pv. tegels en verder alles nieuw, met oog voor design en detailafwerking. In één keer alles goed, zonder ‘opleverpunten’. Fantastisch, waar vind je dit nog?
   Jeroen Thoolen
   Jeroen Thoolen
   2022-09-20
   Vakman, zeer servicegericht. Gaat voor kwaliteit. Heel prettig in de communicatie. Levert fraai werk af en komt zijn afspraken na. Niets dan lof voor het werk dat hij bij ons heeft verricht.
   Ans van Manen
   Ans van Manen
   2022-09-20
   Laurens Smit heeft prima werkzaamheden verricht aan ons chalet. Komt afspraken na tegen een eerlijke prijs.
   Theo Verhoeven
   Theo Verhoeven
   2022-03-29
   Vakkundig bedrijf. We zijn zeer tevreden over het afgeleverde werk. Terras ziet er perfect uit. Top kwaliteit hout.
   Harry Rook
   Harry Rook
   2021-11-27
   Zeer positief over het werk van Laurens Smit. Goede en vlotte communicatie, duidelijke afspraken en een prachtig resultaat. Laurens heeft een wand en een deur geplaatst in onze stacaravan binnen een dag en met een verbluffend resultaat. Keurig afgewerkt, waardoor wij er niets meer aan hoeven te doen. Als we nog eens iets willen aanpassen, verbeteren of repareren dan weten we waar we moeten zijn: bij Smit Recreatie Service.
   Jos Noordzij
   Jos Noordzij
   2021-11-17
   We zijn zeer tevreden over het werk van Smit recreatie. We waren al een tijd op zoek naar een goede aannemer die de verbouwing van onze stacaravan kon doen. Via via kwamen we bij Laurens terecht. Laurens is een vakman, hij werkt snel en zeer netjes. Hij heeft veel ervaring met het verbouwen van stacaravans. Het resultaat is zeer goed.
   Femke Westerduin
   Femke Westerduin
   2021-10-11
   Fijn bedrijf, goed contact, komt afspraken na heel punctueel en keurig werk geleverd bij de vervanging van onze buiten bekleding van het chalet . Blij dat we voor dit bedrijf gekozen hebben.
   George Ruijgrok
   George Ruijgrok
   2021-03-05
   Topservice tegen keurige prijs. Vakmannen.
   De Websmid
   De Websmid
   2021-02-12