Stacaravan renoveren

Als totaalpartner op het gebied van onderhoud en renovatie kan Smit Recreatie je complete chalet of stacaravan renoveren. Onze renovatiespecialisten staan klaar voor de particuliere en zakelijke recreatiebranche. Ook projectmatig renoveren wij complete recreatiewoningen.

Waarom je chalet of stacaravan renoveren

Door slecht onderhoud gaat de kwaliteit van je chalet of stacaravan steeds verder achteruit. Kleine schades kunnen uiteindelijk grote problemen worden. Wanneer je dan pas je stacaravan laat renoveren, zullen de kosten hoger uitvallen. Met een chaletrenovatie voorkomt Smit Recreatie bovenstaande vervelende situaties. Wij houden het graag positief en kijken altijd naar de mogelijkheden. Naast een prachtige frisse uitstraling kent een chaletrenovatie nog tal van voordelen. Denk alleen al aan de waardevermeerdering die deze investering met zich meebrengt. De frisse uitstraling komt de verhuur ten goede en door nieuwe apparatuur en eventuele isolatie bespaar je energie. Kortom, door je stacaravan te renoveren, maak je je recreatiewoning toekomstbestendig voor nog jarenlang verhuur en/of recreatieplezier.


  Stel ons uw vraag  Keuken renoveren stacaravan

  Stacaravan renoveren of verbouwen

  Wil je je chalet of stacaravan verbouwen? Er zijn veel mogelijkheden. Wil je bijvoorbeeld de hele stacaravan verbouwen of zijn er gedeeltes die je wilt renoveren? Smit Recreatie kan een complete stacaravan renoveren, maar ook gedeeltelijke renovaties uitvoeren, zoals: dakrenovatie, keukenrenovatie, badkamerrenovatie, vloerrenovatie en het vervangen van de buitenbekleding. Tijdens een gesprek proberen wij je wensen in kaart te brengen. Wil je bijvoorbeeld de leefruimte van je recreatiewoning vergroten of heb je bepaalde interieurwensen? Aan de hand daarvan geven onze renovatiespecialisten je graag een passend advies.

  Vermeerderde waarde door chaletrenovatie

  De investering in een chaletrenovatie zul je onderaan de streep altijd terugzien in de waarde van je chalet. Daarnaast bespaar je door het goede onderhoud in de toekomst ook op reparatiekosten. Het toekomstbestendig maken van je recreatiewoning brengt uiteindelijk veel financiële voordelen. Een dakrenovatie bijvoorbeeld kan een flinke besparing op de energiekosten geven. Ook nieuw apparatuur na een keukenrenovatie zal de stroomkosten laten dalen.

  slimme en duurzame oplossing voo
  Canexel Gevelbekleding Vervangen

  Chalet opnieuw bekleden

  Wil je je chalet opnieuw laten bekleden? Een nieuwe gevelbekleding geeft je chalet een nieuwe en frisse uitstraling. Smit Recreatie is gespecialiseerd in het vervangen van de (buiten)bekleding van een chalet. Wist je dat veel recreatiewoningen een Canexel gevelbekleding hebben? Helaas geeft dit Canadese gevelbekledingssysteem veel problemen. Het bestaat in de basis namelijk uit geperste houtvezels, waarvan de buitenzijde is afgewerkt met een lakafwerking.

  Helaas is door de jaren heen gebleken dat, ondanks de lakafwerking, de gevelbekleding niet voldoende vochtbestendig is. Zie je bepaalde zwakke plekken in je gevelbekleding? Dan is dat vast een (schaduw)plek die regelmatig met regen in contact komt. Op die plekken ontstaat vaak houtrot. Die panelen zijn uiteindelijk niet meer te herstellen. De oplossing? De chalet opnieuw bekleden met kunststofgevelbekleding. Neem gerust eens contact met ons op. Wij praten je graag bij.

  De leefruimte vergroten door je chalet te verbouwen

  Heb je al plannen gemaakt om je chalet te verbouwen en wil je nu ook de leefruimte vergroten? Slim! Wanneer je bepaalde ruimtes of onderdelen van je chalet gaat verbouwen is het slim om onderzoek te doen naar opties die de waarde nog meer verhogen. Wij gaan graag met je in gesprek om deze opties te bespreken. Smit Recreatie is bijvoorbeeld ook gespecialiseerd in het plaatsen van vlonders. Wij vinden het fantastisch om een mooie verbinding te maken tussen binnen en buiten. Dat kan ook een mooi terras zijn. Wist je dat wij de onderkantafzetting van je stacaravan of chalet ook meteen mee kunnen nemen?

  Vlonder terras aanbouw stacaravan
  Welke soorten dakbedekking voor een chalet?

  Wanneer een chaletreparatie?

  Het is verstandig om Smit Recreatie al in te schakelen wanneer er zich een klein probleem voordoet. Dat kleine probleem kan namelijk de oorzaak zijn van een groter onderliggend probleem. Het gebeurt vaak dat er ergens op een onzichtbare plek water lekt. Dat zien we veel bij bijvoorbeeld dakshingles die afknappen, Canexel gevelbekleding waaronder het hout gaat rotten of vocht achter de tegels in de badkamer. Wanneer wij langskomen voor een chaletreparatie gaan wij altijd op zoek naar een achterliggend probleem.

  Tip: wil je gewoon eens een check of er geen onzichtbare problemen schuilgaan achter je dak, wanden of vloer? Bel of mail gerust voor een afspraak.

  Wat kost een chalet of stacaravan renoveren?

  Wanneer je je chalet wilt renoveren, gaan wij graag met je in gesprek om samen duurzame keuzes te maken. Wij gaan voor een toekomstbestendig eindresultaat. Wel of niet de stacaravan isoleren en bijvoorbeeld de kosten voor het vervangen van het dak of de keuken van de chalet of stacaravan bespreken we zorgvuldig. Ook nemen we de tijdlijn van de chaletrenovatie door. Smit Recreatie is altijd open en eerlijk over de gang van zaken. Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn benieuwd naar jouw recreatiewoning(en).

  specialist stacaravan verbouwen


   Stel ons uw vraag   Inspectie op veiligheid

   Als renovatiespecialist vinden wij kwaliteit en veiligheid heel belangrijk. We willen graag het beste voor jou en je chalet. Daarom raden wij chaleteigenaren aan om periodieke inspecties door Second Home Check uit te laten voeren. Deze onafhankelijke partij is ontstaan vanuit de behoefte om de veiligheid op recreatieparken en campings te verhogen. Second Home Check inspecteert recreatiewoningen op veiligheid, controleert de bouwkundige staat en voert aankoopkeuringen uit. Smit Recreatie werkt volgens de checkpunten die Second Home Check hanteert.

   Wanneer je een renovatie door Smit Recreatie laat uitvoeren, dan weet je zeker dat deze aan de hoogst gestelde kwaliteits- en veiligheidseisen voldoet. Wij vertellen je hier graag meer over. Bel of mail ons gerust eens voor meer informatie.

   Laurens Smit van Smit recreatie
   Klanten over onze diensten

   Iedere recreatiewoning vraagt om een passende renovatieoplossing, dat doen we voor elk project groot of klein, en voor zowel zakelijke- als particuliere klanten. Als totaalpartner vraagt ieder project weer een andere aanpak een vakkundige en toekomstbestendige oplossing. We zijn dan ook heel erg trots op de reacties van onze klanten.

   Super tevreden over de werkzaamheden aan ons chalet door Laurens en zijn team. Komen afspraken na en denken mee
   Marianne Anthonissen
   Marianne Anthonissen
   2023-06-20
   De offerte was duidelijk en volledig, het werk zelf is binnen de afgesproken tijd en vakkundig uitgevoerd. Ook de communicatie met Laurens Smit verliep goed en vlot. Kortom, wij zijn zeer tevreden over de verbouwing van de badkamer in ons chalet door Smit Recreatie.
   Rene Sakkers
   Rene Sakkers
   2023-06-19
   Zeer tevreden over de service van Smit Reactie, badkamer ziet er weer super strak uit.
   Erik Wilps (FKM)
   Erik Wilps (FKM)
   2023-01-22
   Smits Recreatiebouw heeft in onze recreatiewoning een stenen muur met raam vervangen door een schuifpui. Heel goed werk gedaan, snel en vakkundig. Mooi en netjes afgewerkt. Wij zijn heel tevreden en daarom 5 sterren.
   Henk Post
   Henk Post
   2023-01-20
   Na een waterschade contact met Smit Recreatieservice opgenomen. Op korte termijn kon een afspraak gemaakt worden voor het opmaken van een offerte. Duidelijke offerte ontvangen en er werd meegedacht, ook verbeterpunten werden aangedragen. Heeft samen met de expert de schade doorgenomen. Wij zijn meer dan tevreden over het herstel.
   Bennie Welleweerd
   Bennie Welleweerd
   2022-10-17
   Wij zijn zeer tevreden over het werk wat Laurens heeft verricht. Onze terrasafscheiding ziet er prima afgewerkt uit. Gemaakte afspraken worden goed nagekomen.
   ROELOF POSTMA
   ROELOF POSTMA
   2022-10-14
   Voor de reparatie van de stormschade aan ons bos huisje, hadden we moeite om goede mensen te vinden. Totdat we Laurens en zijn team hadden gevonden. Zoek niet verder, dit is uw vakman! Vakkundig, netjes, snel en goed.
   Teun V
   Teun V
   2022-10-12
   Het bedrijf werkte met een goed en professioneel team van drie man aan deze grote renovatie. Het verwijderen van oude panelen door nieuwe aan ons chalet. En dat binnen 3 dagen geheel volgens afspraken. Daarbij denken ze mee met aanvullende wensen. Zeer tevreden en aan te bevelen.!!
   Jan Gerard Pott
   Jan Gerard Pott
   2022-10-12
   Smit Recreatie Service is een fijn bedrijf dat uitstekend vakwerk levert. In 7 dagen tijd heeft Laurens & team de oude badkamer in ons chalet volledig vervangen: vinyl i.pv. tegels en verder alles nieuw, met oog voor design en detailafwerking. In één keer alles goed, zonder ‘opleverpunten’. Fantastisch, waar vind je dit nog?
   Jeroen Thoolen
   Jeroen Thoolen
   2022-09-20
   Vakman, zeer servicegericht. Gaat voor kwaliteit. Heel prettig in de communicatie. Levert fraai werk af en komt zijn afspraken na. Niets dan lof voor het werk dat hij bij ons heeft verricht.
   Ans van Manen
   Ans van Manen
   2022-09-20
   Laurens Smit heeft prima werkzaamheden verricht aan ons chalet. Komt afspraken na tegen een eerlijke prijs.
   Theo Verhoeven
   Theo Verhoeven
   2022-03-29
   Vakkundig bedrijf. We zijn zeer tevreden over het afgeleverde werk. Terras ziet er perfect uit. Top kwaliteit hout.
   Harry Rook
   Harry Rook
   2021-11-27
   Zeer positief over het werk van Laurens Smit. Goede en vlotte communicatie, duidelijke afspraken en een prachtig resultaat. Laurens heeft een wand en een deur geplaatst in onze stacaravan binnen een dag en met een verbluffend resultaat. Keurig afgewerkt, waardoor wij er niets meer aan hoeven te doen. Als we nog eens iets willen aanpassen, verbeteren of repareren dan weten we waar we moeten zijn: bij Smit Recreatie Service.
   Jos Noordzij
   Jos Noordzij
   2021-11-17
   We zijn zeer tevreden over het werk van Smit recreatie. We waren al een tijd op zoek naar een goede aannemer die de verbouwing van onze stacaravan kon doen. Via via kwamen we bij Laurens terecht. Laurens is een vakman, hij werkt snel en zeer netjes. Hij heeft veel ervaring met het verbouwen van stacaravans. Het resultaat is zeer goed.
   Femke Westerduin
   Femke Westerduin
   2021-10-11
   Fijn bedrijf, goed contact, komt afspraken na heel punctueel en keurig werk geleverd bij de vervanging van onze buiten bekleding van het chalet . Blij dat we voor dit bedrijf gekozen hebben.
   George Ruijgrok
   George Ruijgrok
   2021-03-05
   Topservice tegen keurige prijs. Vakmannen.
   De Websmid
   De Websmid
   2021-02-12