Canexel vervangen

De Canadese gevelbekleding Canexel geeft veel problemen. Het materiaal is niet volledig tegen weersinvloeden bestand en daardoor komt houtrot helaas veel voor. Wil je Canexel vervangen door een kwalitatieve gevelbekleding? Smit Recreatie is gespecialiseerd in het (projectmatig) vervangen van gevelbekleding.

Hoe ontstaan Canexel problemen?

De meeste Canexel problemen ontstaan door vocht in de gevelbekleding. Het Canadese gevelbekledingssysteem bestaat in de basis uit geperste houtvezels, waarvan de buitenzijde is afgewerkt met een lakafwerking. Helaas is door de jaren heen gebleken dat, ondanks de lakafwerking, de gevelbekleding niet voldoende is bestand tegen vocht. Zo ontstaan de Canexel problemen. Ziet u bepaalde zwakke plekken in uw gevelbekleding? Dan is dat vast een (schaduw)plek die regelmatig met regen in contact komt. Op die plekken ontstaat vaak houtrot, met als gevolg panelen die niet meer te herstellen zijn. De beste oplossing voor dit vervelende probleem is de Canexel vervangen door kunststof panelen.

 

De beste oplossing is: Canexel vervangen

Wanneer er eenmaal vocht in de panelen zit, is het onmogelijk om ze te herstellen. Wij raden je aan om de Canexel te vervangen door kunststof gevelbekleding om zo (meer) Canexel problemen te voorkomen. Het zou namelijk ontzettend vervelend zijn wanneer het vocht verder in de houten constructie van je chalet trekt. Dan kunnen zelfs de vloer, wanden en het dak gaan rotten. Dat wil Smit Recreatie natuurlijk voorkomen. Wil je Canexel vervangen of twijfel je of er al sprake is van Canexel problemen aan je chalet of stacaravan? Neem gerust even contact met ons op.


  Stel ons uw vraag  Canexel vervangen bij stacaravan

  Canexel verven

  Is het verstandig om Canexel te verven? Absoluut niet! Voor het oog lijkt je chalet of stacaravan weer netjes, maar de onderliggende problemen verdwijnen niet. Ze kunnen zelfs voor nog grotere problemen aan de houten constructie gaan zorgen. Uiteindelijk ga je na enkele jaren weer zwakke plekken op de gevelbekleding zien. Wist je trouwens dat de kosten voor Canexel verven bijna even veel zijn als voor het vervangen van Canexel?

  Ontdek 4 Voordelen van Canexel vervangen

  Wil je de Canexel van je chalet vervangen? Goed idee! Kunststof gevelbekleding is een prachtig alternatief voor de Canexel gevelbekleding. Het is heel goed bestand tegen vocht en gaat daardoor niet schimmelen of rotten. Een ander groot voordeel is dat de gevelpanelen kleurvast en uv-bestendig zijn. Na de eenmalige investering in de kunststof gevelbekleding kun je terugkomende kosten voor schilderwerk, onderhoud e.d. van je jaarbegroting schrappen. Op de gevelpanelen ontvang je een fabrieksgarantie van maximaal 10 jaar en de verwachte levensduur is 30 jaar. De panelen zijn eenvoudig schoon te maken en bij een goede en regelmatige schoonmaak gaan de panelen lang mee. Al deze voordelen maken kunststof gevelbekleding een voordelige optie en ze vergroten uiteindelijk je rendement.

  Canexel vervangen
  Smit Recreatie Service 20 1 scaled

  Vakkundig de Canexel vervangen door kunststof panelen

  Het advies van Smit Recreatie is eigenlijk altijd om de Canexel te vervangen door de kunststof panelen van Duafort. Deze panelen zijn snel te monteren door onze renovatiespecialisten. Ze zijn namelijk speciaal voor de chaletrenovatie ontwikkeld. Wij zijn afhankelijk van weersinvloeden, maar wij proberen altijd binnen vier maanden, na akkoord op de offerte, de Canexel te vervangen door kunststof panelen. Het Canexel vervangen van een standaard chalet of stacaravan neemt ongeveer vier tot vijf werkdagen in beslag.

  Hoe werkt Canexel vervangen?

  Voordat wij de Canexel gevelbekleding van je chalet of stacaravan verwijderen, worden de goten, luiken etc. gedemonteerd. De kozijnen kunnen wij laten zitten, omdat de panelen van Duafort dezelfde dikte als die van Canexel hebben. Tijdens het Canexel vervangen controleren wij of er achter de gevelbekleding geen vocht is doorgetrokken. Mocht dit wel het geval zijn, dan zullen wij dit met je bespreken en in overleg herstellen. Vervolgens wordt de nieuwe Duafort gevelbekleding gemonteerd en plaatsen wij de goten, luiken etc. weer terug. De bevestiging van de panelen is niet zichtbaar, omdat de delen veer en groef hebben. Onze renovatiespecialisten gaan altijd voor een prachtig eindresultaat. Als laatste stap spuiten ze de buitenroosters in dezelfde kleur als de gevelbekleding.

   

  Garantie op de kunststof gevelbekleding

   

  Na de uitgevoerde werkzaamheden plaatsen onze renovatiespecialisten een aluminium plaatje op je chalet of stacaravan. Daarop staat het montagejaar van je nieuwe gevelbekleding. Vanaf dat moment gaat de garantie in. Het aluminium plaatje is tevens het bewijs van een professionele montage, waar wij vijf jaar montagegarantie op geven.

  ffc9b50ca280c1187a14eabfd571034421 min 1

  Fotoalbum


   Stel ons uw vraag   Wat kost Canexel vervangen?

   De kosten voor Canexel vervangen zijn afhankelijk van de bouw van je chalet of stacaravan. Wil je bijvoorbeeld ook boeidelen laten vervangen of heeft je chalet een prachtige erker? Dan zijn dat zaken die wij meenemen in een offerte. Doorgaand liggen de kosten voor gevelbekleding van chalets tussen de 10.000 en 12.000 euro (excl. btw).

   Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij voorzien je graag van uitgebreide informatie en een vrijblijvende offerte.

   NoPath kopie 8 min
   Klanten over onze diensten

   Iedere recreatiewoning vraagt om een passende renovatieoplossing, dat doen we voor elk project groot of klein, en voor zowel zakelijke- als particuliere klanten. Als totaalpartner vraagt ieder project weer een andere aanpak een vakkundige en toekomstbestendige oplossing. We zijn dan ook heel erg trots op de reacties van onze klanten.

   Super tevreden over de werkzaamheden aan ons chalet door Laurens en zijn team. Komen afspraken na en denken mee
   Marianne Anthonissen
   Marianne Anthonissen
   2023-06-20
   De offerte was duidelijk en volledig, het werk zelf is binnen de afgesproken tijd en vakkundig uitgevoerd. Ook de communicatie met Laurens Smit verliep goed en vlot. Kortom, wij zijn zeer tevreden over de verbouwing van de badkamer in ons chalet door Smit Recreatie.
   Rene Sakkers
   Rene Sakkers
   2023-06-19
   Zeer tevreden over de service van Smit Reactie, badkamer ziet er weer super strak uit.
   Erik Wilps (FKM)
   Erik Wilps (FKM)
   2023-01-22
   Smits Recreatiebouw heeft in onze recreatiewoning een stenen muur met raam vervangen door een schuifpui. Heel goed werk gedaan, snel en vakkundig. Mooi en netjes afgewerkt. Wij zijn heel tevreden en daarom 5 sterren.
   Henk Post
   Henk Post
   2023-01-20
   Na een waterschade contact met Smit Recreatieservice opgenomen. Op korte termijn kon een afspraak gemaakt worden voor het opmaken van een offerte. Duidelijke offerte ontvangen en er werd meegedacht, ook verbeterpunten werden aangedragen. Heeft samen met de expert de schade doorgenomen. Wij zijn meer dan tevreden over het herstel.
   Bennie Welleweerd
   Bennie Welleweerd
   2022-10-17
   Wij zijn zeer tevreden over het werk wat Laurens heeft verricht. Onze terrasafscheiding ziet er prima afgewerkt uit. Gemaakte afspraken worden goed nagekomen.
   ROELOF POSTMA
   ROELOF POSTMA
   2022-10-14
   Voor de reparatie van de stormschade aan ons bos huisje, hadden we moeite om goede mensen te vinden. Totdat we Laurens en zijn team hadden gevonden. Zoek niet verder, dit is uw vakman! Vakkundig, netjes, snel en goed.
   Teun V
   Teun V
   2022-10-12
   Het bedrijf werkte met een goed en professioneel team van drie man aan deze grote renovatie. Het verwijderen van oude panelen door nieuwe aan ons chalet. En dat binnen 3 dagen geheel volgens afspraken. Daarbij denken ze mee met aanvullende wensen. Zeer tevreden en aan te bevelen.!!
   Jan Gerard Pott
   Jan Gerard Pott
   2022-10-12
   Smit Recreatie Service is een fijn bedrijf dat uitstekend vakwerk levert. In 7 dagen tijd heeft Laurens & team de oude badkamer in ons chalet volledig vervangen: vinyl i.pv. tegels en verder alles nieuw, met oog voor design en detailafwerking. In één keer alles goed, zonder ‘opleverpunten’. Fantastisch, waar vind je dit nog?
   Jeroen Thoolen
   Jeroen Thoolen
   2022-09-20
   Vakman, zeer servicegericht. Gaat voor kwaliteit. Heel prettig in de communicatie. Levert fraai werk af en komt zijn afspraken na. Niets dan lof voor het werk dat hij bij ons heeft verricht.
   Ans van Manen
   Ans van Manen
   2022-09-20
   Laurens Smit heeft prima werkzaamheden verricht aan ons chalet. Komt afspraken na tegen een eerlijke prijs.
   Theo Verhoeven
   Theo Verhoeven
   2022-03-29
   Vakkundig bedrijf. We zijn zeer tevreden over het afgeleverde werk. Terras ziet er perfect uit. Top kwaliteit hout.
   Harry Rook
   Harry Rook
   2021-11-27
   Zeer positief over het werk van Laurens Smit. Goede en vlotte communicatie, duidelijke afspraken en een prachtig resultaat. Laurens heeft een wand en een deur geplaatst in onze stacaravan binnen een dag en met een verbluffend resultaat. Keurig afgewerkt, waardoor wij er niets meer aan hoeven te doen. Als we nog eens iets willen aanpassen, verbeteren of repareren dan weten we waar we moeten zijn: bij Smit Recreatie Service.
   Jos Noordzij
   Jos Noordzij
   2021-11-17
   We zijn zeer tevreden over het werk van Smit recreatie. We waren al een tijd op zoek naar een goede aannemer die de verbouwing van onze stacaravan kon doen. Via via kwamen we bij Laurens terecht. Laurens is een vakman, hij werkt snel en zeer netjes. Hij heeft veel ervaring met het verbouwen van stacaravans. Het resultaat is zeer goed.
   Femke Westerduin
   Femke Westerduin
   2021-10-11
   Fijn bedrijf, goed contact, komt afspraken na heel punctueel en keurig werk geleverd bij de vervanging van onze buiten bekleding van het chalet . Blij dat we voor dit bedrijf gekozen hebben.
   George Ruijgrok
   George Ruijgrok
   2021-03-05
   Topservice tegen keurige prijs. Vakmannen.
   De Websmid
   De Websmid
   2021-02-12