Stacaravan waterpas stellen

Sluiten de deuren van je recreatiewoning niet meer goed? Dan is de kans groot dat het tijd is om de chalet of stacaravan waterpas te stellen. Smit Recreatie is gespecialiseerd in het stacaravan waterpas stellen en controleert daarnaast altijd of er onderliggende problemen aanwezig zijn.

Waarom is een stacaravan waterpas stellen zo belangrijk?

Wat maken die paar millimeters verschil nu uit? Veel! Wanneer een chaletonderstel niet meer waterpas staat, dan kan de vloer bol gaan staan en komt er veel spanning op de bovenkant van de chalet of stacaravan te staan. Het plafond kan zelfs gaan scheuren en een vloerplaat kan los gaan laten. Het is dus van cruciaal belang dat een stacaravan of chalet waterpas staat.


  Stel ons uw vraag  onderkant stacaravan dichtmaken Smit recreatie

  Stacaravan plaatsen

  Een chalet plaatsen is echt precisie werk. Het stacaravan of chalet stellen wordt heel nauwkeurig uitgevoerd en onderdelen als bijvoorbeeld plinten worden pas na het waterpas stellen bevestigd. De recreatiewoning wordt als het ware waterpas opgebouwd. Het kan gebeuren dat de grond rondom de bielsblokken tijdens het stacaravan plaatsen wat los is geweest. Daardoor kan een bielsblok op een gegeven moment iets gaan verzakken. Door de jaren heen kan het ook voorkomen dat het zand onder een houten biels een beetje wegspoelt of dat de biels gaat rotten. De houten biels krijgt dan speling en de stacaravan staat niet meer waterpas. Daarom is het ook zo belangrijk om weersinvloeden zoveel mogelijk te vermijden.
  Tip: een onderkantafzetting voor je stacaravan of chalet houdt weersinvloeden buiten.

  Chaletonderstel

  Een chaletonderstel is van staal. Daarbovenop komt het houten geraamte van de chalet. Een chalet met een gemiddelde afmeting staat altijd op zes of acht punten. Het stalen onderstel rust op bielsblokken of een betonplaat. Dit systeem bevindt zich ook onder een stacaravan. Mocht het chaletonderstel op een speciale grondsoort komen te staan, dan kan deze ook op buispalen of een speciaal funderingssysteem worden geplaatst. Maar normaal gesproken staat het chaletonderstel op houten bielzen. Onder het chaletonderstel zitten ook wielen. Daar is een reden voor, namelijk dat bij het verstrekken van de vergunning het meestal een eis is dat een chalet weer verplaatst kan worden.

  Smit Recreatie Service 8 min scaled
  onderkant dichtzetten chalet door Smit recreatie 8

  Controleren of je je stacaravan waterpas moet stellen

  Hoe kun je nou controleren of je je chalet of stacaravan waterpas moet laten stellen? Dat kan simpelweg door zelf even een waterpas op de vloer te leggen of aan de onderkant van de gevelbekleding te houden. Je meet de kopzijde, achterzijde en in het midden bij de as.
  Het is belangrijk om zelf met een waterpas af en toe eens even te controleren of de stacaravan of chalet nog waterpas staat. Wanneer dit niet het geval is, kan er namelijk ook een onderliggend probleem aanwezig zijn.

  Let op: laat vanwege de veiligheid het chalet waterpas stellen altijd door een professional uitvoeren.

  Hoe stacaravan stellen?

  Allereerst is het belangrijk om het chalet of stacaravan stellen altijd aan een professional over te laten. Dit vanwege de veiligheid en om meer schade te voorkomen. Naast het stacaravan stellen, voeren wij ook altijd een algehele check uit. Wanneer een recreatiewoning niet meer waterpas staat, kan dit namelijk op nog meer problemen duiden. Een riool kan bijvoorbeeld lekker, waardoor een bielsblok is gaan rotten.

  Wij werken met speciale luchtkussens, die een gewicht tot 15 ton van de grond kunnen tillen. De luchtkussens kunnen wij tot 30 centimeter opblazen. Punt voor punt stellen wij waterpas door stelplaatjes tussen de houten bielzen en de recreatiewoning te plaatsen. Is een houten biels verrot? Dan vervangen wij deze meteen. De specialisten van Smit Recreatie lopen alles onder je stacaravan of chalet even langs. Het chalet stellen is een behoud voor je recreatiewoning.

  onderkant dichtzetten chalet door Smit recreatie 3


   Stel ons uw vraag   Wat kost een chalet stellen?

   Wij begrijpen dat je graag zou willen weten wat het chalet stellen kost. Stuur gerust even een aantal foto’s van je chalet of stacaravan naar ons op en dan geven wij je snel meer duidelijkheid.

   Uiteraard gaan wij hierover graag met je in gesprek. Je mag ons ook altijd even bellen.

   Laurens Smit van Smit recreatie
   Klanten over onze diensten

   Iedere recreatiewoning vraagt om een passende renovatieoplossing, dat doen we voor elk project groot of klein, en voor zowel zakelijke- als particuliere klanten. Als totaalpartner vraagt ieder project weer een andere aanpak een vakkundige en toekomstbestendige oplossing. We zijn dan ook heel erg trots op de reacties van onze klanten.

   Super tevreden over de werkzaamheden aan ons chalet door Laurens en zijn team. Komen afspraken na en denken mee
   Marianne Anthonissen
   Marianne Anthonissen
   2023-06-20
   De offerte was duidelijk en volledig, het werk zelf is binnen de afgesproken tijd en vakkundig uitgevoerd. Ook de communicatie met Laurens Smit verliep goed en vlot. Kortom, wij zijn zeer tevreden over de verbouwing van de badkamer in ons chalet door Smit Recreatie.
   Rene Sakkers
   Rene Sakkers
   2023-06-19
   Zeer tevreden over de service van Smit Reactie, badkamer ziet er weer super strak uit.
   Erik Wilps (FKM)
   Erik Wilps (FKM)
   2023-01-22
   Smits Recreatiebouw heeft in onze recreatiewoning een stenen muur met raam vervangen door een schuifpui. Heel goed werk gedaan, snel en vakkundig. Mooi en netjes afgewerkt. Wij zijn heel tevreden en daarom 5 sterren.
   Henk Post
   Henk Post
   2023-01-20
   Na een waterschade contact met Smit Recreatieservice opgenomen. Op korte termijn kon een afspraak gemaakt worden voor het opmaken van een offerte. Duidelijke offerte ontvangen en er werd meegedacht, ook verbeterpunten werden aangedragen. Heeft samen met de expert de schade doorgenomen. Wij zijn meer dan tevreden over het herstel.
   Bennie Welleweerd
   Bennie Welleweerd
   2022-10-17
   Wij zijn zeer tevreden over het werk wat Laurens heeft verricht. Onze terrasafscheiding ziet er prima afgewerkt uit. Gemaakte afspraken worden goed nagekomen.
   ROELOF POSTMA
   ROELOF POSTMA
   2022-10-14
   Voor de reparatie van de stormschade aan ons bos huisje, hadden we moeite om goede mensen te vinden. Totdat we Laurens en zijn team hadden gevonden. Zoek niet verder, dit is uw vakman! Vakkundig, netjes, snel en goed.
   Teun V
   Teun V
   2022-10-12
   Het bedrijf werkte met een goed en professioneel team van drie man aan deze grote renovatie. Het verwijderen van oude panelen door nieuwe aan ons chalet. En dat binnen 3 dagen geheel volgens afspraken. Daarbij denken ze mee met aanvullende wensen. Zeer tevreden en aan te bevelen.!!
   Jan Gerard Pott
   Jan Gerard Pott
   2022-10-12
   Smit Recreatie Service is een fijn bedrijf dat uitstekend vakwerk levert. In 7 dagen tijd heeft Laurens & team de oude badkamer in ons chalet volledig vervangen: vinyl i.pv. tegels en verder alles nieuw, met oog voor design en detailafwerking. In één keer alles goed, zonder ‘opleverpunten’. Fantastisch, waar vind je dit nog?
   Jeroen Thoolen
   Jeroen Thoolen
   2022-09-20
   Vakman, zeer servicegericht. Gaat voor kwaliteit. Heel prettig in de communicatie. Levert fraai werk af en komt zijn afspraken na. Niets dan lof voor het werk dat hij bij ons heeft verricht.
   Ans van Manen
   Ans van Manen
   2022-09-20
   Laurens Smit heeft prima werkzaamheden verricht aan ons chalet. Komt afspraken na tegen een eerlijke prijs.
   Theo Verhoeven
   Theo Verhoeven
   2022-03-29
   Vakkundig bedrijf. We zijn zeer tevreden over het afgeleverde werk. Terras ziet er perfect uit. Top kwaliteit hout.
   Harry Rook
   Harry Rook
   2021-11-27
   Zeer positief over het werk van Laurens Smit. Goede en vlotte communicatie, duidelijke afspraken en een prachtig resultaat. Laurens heeft een wand en een deur geplaatst in onze stacaravan binnen een dag en met een verbluffend resultaat. Keurig afgewerkt, waardoor wij er niets meer aan hoeven te doen. Als we nog eens iets willen aanpassen, verbeteren of repareren dan weten we waar we moeten zijn: bij Smit Recreatie Service.
   Jos Noordzij
   Jos Noordzij
   2021-11-17
   We zijn zeer tevreden over het werk van Smit recreatie. We waren al een tijd op zoek naar een goede aannemer die de verbouwing van onze stacaravan kon doen. Via via kwamen we bij Laurens terecht. Laurens is een vakman, hij werkt snel en zeer netjes. Hij heeft veel ervaring met het verbouwen van stacaravans. Het resultaat is zeer goed.
   Femke Westerduin
   Femke Westerduin
   2021-10-11
   Fijn bedrijf, goed contact, komt afspraken na heel punctueel en keurig werk geleverd bij de vervanging van onze buiten bekleding van het chalet . Blij dat we voor dit bedrijf gekozen hebben.
   George Ruijgrok
   George Ruijgrok
   2021-03-05
   Topservice tegen keurige prijs. Vakmannen.
   De Websmid
   De Websmid
   2021-02-12