Dak stacaravan vervangen

Lekkages vanuit het dak kunnen uiteindelijk ook vochtproblemen in de wanden gaan geven. Een tijdige dakrenovatie is heel belangrijk en voorkomt grote schades. Het dak van je stacaravan vervangen is echt een behoud voor je recreatiewoning. Wij praten je graag bij!

Wanneer het dak van je stacaravan vervangen?

Wanneer is het nou echt nodig om het dak van je stacaravan of chalet te vervangen? Je kiest natuurlijk niet zomaar voor een dakrenovatie. Smit Recreatie staat voor je klaar met duurzame en toekomstbestendige adviezen. Wij voorkomen schades graag. Liggen er nu dakshingles op je dak? Bij dakshingles adviseren wij eigenlijk altijd om het dak van je stacaravan te vervangen. De dakshingles zijn gevoelig voor schade. Ook gaat de coating van oudere daken op een gegeven moment bladeren. Uiteindelijk laat de coating helemaal los en krijgt vocht toegang tot de onderliggende constructie. Dat willen wij graag voorkomen, omdat je dan voor nog meer kosten komt te staan.

Om vochtschade te voorkomen is het verstandig om een ouder dak (met dakshingles) te vervangen voor een nieuw dak. Wanneer er al schade aanwezig is, dan ontkom je er niet meer aan om het stacaravan dak te vervangen. Smit Recreatie controleert tijdens de dakrenovatie ook altijd of er nog meer onderliggende problemen aanwezig zijn.

Tip: het is ook mogelijk om het dak van de stacaravan extra te isoleren


  Stel ons uw vraag
  dak stacaravan vervangen 2

  Dak stacaravan vervangen: Wat zijn de kosten?

  De kosten voor het vervangen van het dak van je chalet of stacaravan zijn afhankelijk van de afmeting van je recreatiewoning en de gekozen dakbedekking. Samen maken we weloverwogen keuzes en gaan we voor een duurzame oplossing voor de dakbedekking van je chalet. Is er bijvoorbeeld warmteverlies via het dak? Dan nemen we de isolatieopties ook door. De kosten voor het vervangen van het dak van je stacaravan zijn dus echt afhankelijk van je recreatiewoning en persoonlijke wensen. Neem gerust contact met ons op. Dan kunnen wij je meer duidelijkheid geven.

  Hoe het dak van de stacaravan vervangen?

  Vooraf meten onze renovatiespecialisten alles in. Het dak van de stacaravan vervangen is namelijk echt maatwerk. Tijdens onze werkzaamheden controleren wij de onderliggende constructie en indien nodig vervangen wij rotte onderdelen. Ook controleren wij altijd of de dampopen folie gaten bevat. Wanneer dat het geval is, dan plaatsen wij nieuwe dampopen folie. Deze folie zorgt ervoor dat het vocht uit de chalet naar buiten kan, maar vocht van buitenaf niet naar binnen kan. Wanneer de dakbedekking van je chalet ook isolatie nodig heeft, dan plaatsen wij (geluiddempende) dakisolatie. Over de dampopen folie en pannenlatten plaatsen wij nieuwe dakpanplaten. Uiteindelijk is het dak van je stacaravan weer toekomstbestendig voor jarenlang recreatieplezier.

  dak stacaravan vervangen (1)
  dak chalet vervangen

  Welke soorten dakbedekking voor een chalet?

  Er zijn verschillende soorten dakbedekking voor een chalet of stacaravan. Bij de wat oudere chalets werd er veel gebruikgemaakt van dakshingles. Je kent ze vast wel, de stukjes dakleer die elkaar overlappen. Dit materiaal kent echter een groot nadeel. Op den duur gaan ze namelijk uitdrogen en kunnen daardoor afknappen. Tegenwoordig gebruikt men liever dakpanplaten voor de dakbedekking van een chalet. Smit Recreatie werkt met dakpanplaten en de wat luxere felsplaten.

  Tip: het nieuwe materiaal dakplaat met een kalkcoat hps200 gaat langer mee en je ontvangt op dit materiaal 40 jaar garantie! Door dakplaten toe te passen, krijg je minder naden omdat dakplaten aan één stuk zijn. Hierdoor heb je minder kans op lekkage.


   Stel ons uw vraag
   Wil je het dak van je chalet vervangen?

   Wanneer je het dak van je chalet wilt vervangen, gaan wij graag met je in gesprek om samen duurzame keuzes te maken. Welke materialen zijn geschikt voor de dakbedekking van je chalet en is extra isolatie nodig?

   We bespreken alles zorgvuldig. Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op.

   Laurens Smit van Smit recreatie
   Klanten over onze diensten

   Iedere recreatiewoning vraagt om een passende renovatieoplossing, dat doen we voor elk project groot of klein, en voor zowel zakelijke- als particuliere klanten. Als totaalpartner vraagt ieder project weer een andere aanpak een vakkundige en toekomstbestendige oplossing. We zijn dan ook heel erg trots op de reacties van onze klanten.

   Super tevreden over de werkzaamheden aan ons chalet door Laurens en zijn team. Komen afspraken na en denken mee
   Marianne Anthonissen
   Marianne Anthonissen
   2023-06-20
   De offerte was duidelijk en volledig, het werk zelf is binnen de afgesproken tijd en vakkundig uitgevoerd. Ook de communicatie met Laurens Smit verliep goed en vlot. Kortom, wij zijn zeer tevreden over de verbouwing van de badkamer in ons chalet door Smit Recreatie.
   Rene Sakkers
   Rene Sakkers
   2023-06-19
   Zeer tevreden over de service van Smit Reactie, badkamer ziet er weer super strak uit.
   Erik Wilps (FKM)
   Erik Wilps (FKM)
   2023-01-22
   Smits Recreatiebouw heeft in onze recreatiewoning een stenen muur met raam vervangen door een schuifpui. Heel goed werk gedaan, snel en vakkundig. Mooi en netjes afgewerkt. Wij zijn heel tevreden en daarom 5 sterren.
   Henk Post
   Henk Post
   2023-01-20
   Na een waterschade contact met Smit Recreatieservice opgenomen. Op korte termijn kon een afspraak gemaakt worden voor het opmaken van een offerte. Duidelijke offerte ontvangen en er werd meegedacht, ook verbeterpunten werden aangedragen. Heeft samen met de expert de schade doorgenomen. Wij zijn meer dan tevreden over het herstel.
   Bennie Welleweerd
   Bennie Welleweerd
   2022-10-17
   Wij zijn zeer tevreden over het werk wat Laurens heeft verricht. Onze terrasafscheiding ziet er prima afgewerkt uit. Gemaakte afspraken worden goed nagekomen.
   ROELOF POSTMA
   ROELOF POSTMA
   2022-10-14
   Voor de reparatie van de stormschade aan ons bos huisje, hadden we moeite om goede mensen te vinden. Totdat we Laurens en zijn team hadden gevonden. Zoek niet verder, dit is uw vakman! Vakkundig, netjes, snel en goed.
   Teun V
   Teun V
   2022-10-12
   Het bedrijf werkte met een goed en professioneel team van drie man aan deze grote renovatie. Het verwijderen van oude panelen door nieuwe aan ons chalet. En dat binnen 3 dagen geheel volgens afspraken. Daarbij denken ze mee met aanvullende wensen. Zeer tevreden en aan te bevelen.!!
   Jan Gerard Pott
   Jan Gerard Pott
   2022-10-12
   Smit Recreatie Service is een fijn bedrijf dat uitstekend vakwerk levert. In 7 dagen tijd heeft Laurens & team de oude badkamer in ons chalet volledig vervangen: vinyl i.pv. tegels en verder alles nieuw, met oog voor design en detailafwerking. In één keer alles goed, zonder ‘opleverpunten’. Fantastisch, waar vind je dit nog?
   Jeroen Thoolen
   Jeroen Thoolen
   2022-09-20
   Vakman, zeer servicegericht. Gaat voor kwaliteit. Heel prettig in de communicatie. Levert fraai werk af en komt zijn afspraken na. Niets dan lof voor het werk dat hij bij ons heeft verricht.
   Ans van Manen
   Ans van Manen
   2022-09-20
   Laurens Smit heeft prima werkzaamheden verricht aan ons chalet. Komt afspraken na tegen een eerlijke prijs.
   Theo Verhoeven
   Theo Verhoeven
   2022-03-29
   Vakkundig bedrijf. We zijn zeer tevreden over het afgeleverde werk. Terras ziet er perfect uit. Top kwaliteit hout.
   Harry Rook
   Harry Rook
   2021-11-27
   Zeer positief over het werk van Laurens Smit. Goede en vlotte communicatie, duidelijke afspraken en een prachtig resultaat. Laurens heeft een wand en een deur geplaatst in onze stacaravan binnen een dag en met een verbluffend resultaat. Keurig afgewerkt, waardoor wij er niets meer aan hoeven te doen. Als we nog eens iets willen aanpassen, verbeteren of repareren dan weten we waar we moeten zijn: bij Smit Recreatie Service.
   Jos Noordzij
   Jos Noordzij
   2021-11-17
   We zijn zeer tevreden over het werk van Smit recreatie. We waren al een tijd op zoek naar een goede aannemer die de verbouwing van onze stacaravan kon doen. Via via kwamen we bij Laurens terecht. Laurens is een vakman, hij werkt snel en zeer netjes. Hij heeft veel ervaring met het verbouwen van stacaravans. Het resultaat is zeer goed.
   Femke Westerduin
   Femke Westerduin
   2021-10-11
   Fijn bedrijf, goed contact, komt afspraken na heel punctueel en keurig werk geleverd bij de vervanging van onze buiten bekleding van het chalet . Blij dat we voor dit bedrijf gekozen hebben.
   George Ruijgrok
   George Ruijgrok
   2021-03-05
   Topservice tegen keurige prijs. Vakmannen.
   De Websmid
   De Websmid
   2021-02-12