Canexel gevelbekleding
vervangen

Wilt u Canexel vervangen omdat u problemen bij de Canexel gevelbekleding van uw stacaravan of chalet heeft geconstateerd? Helaas komt houtrot bij Canexel gevelbekleding regelmatig voor, doordat het materiaal niet volledig tegen weersinvloeden bestand is.

Hoe ontstaat houtrot bij Canexel gevelbekleding?

Het Canadese gevelbekledingssysteem bestaat in de basis uit geperste houtvezels, waarvan de buitenzijde is afgewerkt met een lakafwerking. Helaas is door de jaren heen gebleken dat, ondanks de lakafwerking, de gevelbekleding niet voldoende tegen vocht bestand is. Ziet u bepaalde zwakke plekken in uw gevelbekleding? Dan is dat vast een (schaduw)plek die regelmatig met regen in contact komt. Op die plekken ontstaat vaak houtrot, met als gevolg panelen die niet meer te herstellen zijn.

 

Wat is de beste oplossing voor houtrot in Canexel gevelbekleding?

De Canexel gevelbekleding vervangen voor kunststof gevelbekleding is de beste oplossing. Zo voorkomt u nog meer schade aan uw chalet of stacaravan. Stel dat u de huidige gevelbekleding zou gaan verven, dan lijkt het op het oog weer netjes, maar dan is het probleem niet opgelost en zal de schade na enkele jaren weer te zien zijn. Wist u trouwens dat de investering voor schilderwerk bijna evenveel is als voor het vervangen van de gehele gevelbekleding?


  Stel ons uw vraag


  Canexel Gevelbekleding Vervangen

  Voordelen van
  kunststof gevelbekleding

  Kunststof gevelbekleding is bestand tegen vocht en gaat daardoor niet schimmelen of rotten. Een ander groot voordeel is dat de gevelpanelen kleurvast en uv-bestendig zijn. Na een eenmalige investering in kunststof gevelbekleding kunt u terugkomende kosten voor schilderwerk, onderhoud e.d. van uw jaarbegroting schrappen. Dat is namelijk niet meer nodig en maakt kunststof gevelbekleding een voordelige optie. Na de eenmalige investering ontvangt u op de gevelpanelen een fabrieksgarantie van maximaal 10 jaar. Bij een juiste montage is de verwachte levensduur 30 jaar. De panelen zijn eenvoudig schoon te maken en bij een goede en regelmatige schoonmaak gaan de panelen lang mee.

  Vakkundig de Canexel
  gevelbekleding vervangen

  Ons advies is om de Canexel gevelbekleding te vervangen met de snel te monteren Duafort kunststof gevelbekleding. Deze gevelbekleding is speciaal ontwikkeld voor chaletrenovatie. Afhankelijk van de weersinvloeden proberen wij altijd binnen 4 maanden, na akkoord op de offerte, de gevelbekleding te vervangen. Voordat wij de Canexel van uw chalet of stacaravan verwijderen, worden de goten, luiken etc. gedemonteerd. De kozijnen kunnen wij laten zitten, omdat Duafort dezelfde dikte als Canaxel heeft.

  blank
  blank

  Monteren Canexel
  gevelbekleding

  Tijdens onze werkzaamheden controleren wij of er achter de gevelbekleding geen vocht is doorgetrokken. Mocht dit wel het geval zijn, dan zullen wij dit met u bespreken en in overleg met u herstellen. Vervolgens wordt de nieuwe Duafort gevelbekleding gemonteerd en plaatsen wij de goten, luiken etc. weer terug. De bevestiging van de panelen is niet zichtbaar, omdat de delen veer en groef hebben. Voor een prachtig eindresultaat spuiten wij de buitenroosters in dezelfde kleur als de gevelbekleding. Het vakkundig vervangen van de gevelbekleding van een standaard stacaravan of chalet neemt ongeveer 4 tot 5 werkdagen in beslag.

  Garantie op kunststof
  gevelbekleding

  Wanneer alles klaar is plaatsen wij een aluminium plaatje op uw chalet of stacaravan, met daarop het montagejaar van uw nieuwe gevelbekleding. Vanaf dat moment gaat de garantie in. Het aluminium plaatje is tevens het bewijs van een professionele montage waar wij als bedrijf 5 jaar montagegarantie op geven.

  blank

  Fotoalbum


   Stel ons uw vraag


   Wat kost het vervangen van Canexel gevelbekleding?

   De prijs is afhankelijk van uw wensen en de bouw van uw chalet. Wilt u bijvoorbeeld ook boeidelen laten vervangen of heeft uw chalet een prachtige erker? Dan zijn dat zaken die wij meenemen in een offerte. Doorgaand liggen de kosten voor gevelbekleding van chalets tussen de 10.000 en 12.000 euro (excl. btw). Smit Recreatie is actief in heel Nederland en delen van Duitsland.

   Heeft u vragen? Neem gerust eens contact met ons op. Wij voorzien u graag van uitgebreide informatie over het vervangen van Canexel gevelbekleding en een vrijblijvende offerte.

   blank

   Klanten geven ons 5 sterren bij Google en Facebook

   Laurens Smit heeft prima werkzaamheden verricht aan ons chalet. Komt afspraken na tegen een eerlijke prijs.
   Theo Verhoeven
   Theo Verhoeven
   2022-03-29
   Vakkundig bedrijf. We zijn zeer tevreden over het afgeleverde werk. Terras ziet er perfect uit. Top kwaliteit hout.
   Harry Rook
   Harry Rook
   2021-11-27
   Zeer positief over het werk van Laurens Smit. Goede en vlotte communicatie, duidelijke afspraken en een prachtig resultaat. Laurens heeft een wand en een deur geplaatst in onze stacaravan binnen een dag en met een verbluffend resultaat. Keurig afgewerkt, waardoor wij er niets meer aan hoeven te doen. Als we nog eens iets willen aanpassen, verbeteren of repareren dan weten we waar we moeten zijn: bij Smit Recreatie Service.
   Jos Noordzij
   Jos Noordzij
   2021-11-17
   We zijn zeer tevreden over het werk van Smit recreatie. We waren al een tijd op zoek naar een goede aannemer die de verbouwing van onze stacaravan kon doen. Via via kwamen we bij Laurens terecht. Laurens is een vakman, hij werkt snel en zeer netjes. Hij heeft veel ervaring met het verbouwen van stacaravans. Het resultaat is zeer goed.
   Femke Westerduin
   Femke Westerduin
   2021-10-11
   Fijn bedrijf, goed contact, komt afspraken na heel punctueel en keurig werk geleverd bij de vervanging van onze buiten bekleding van het chalet . Blij dat we voor dit bedrijf gekozen hebben.
   George Ruijgrok
   George Ruijgrok
   2021-03-05
   Topservice tegen keurige prijs. Vakmannen.
   De Websmid
   De Websmid
   2021-02-12