Badkamer chalet renoveren

De meeste schades aan chalets en stacaravans ontstaan vanuit de badkamer. Een badkamerrenovatie voor een chalet is dan ook een behoud voor je recreatiewoning(en). Daarnaast zal een frisse en mooie badkamer de verhuur natuurlijk ook ten goede komen.

Waarom badkamer stacaravan renoveren?

Wanneer een (kleine) schade of een probleem in de badkamer van een chalet of stacaravan niet tijdig wordt verholpen, dan kunnen er grote schades in en aan de recreatiewoning ontstaan. De vloeren en wanden kunnen bijvoorbeeld gaan rotten en het herstel van deze schade kost meestal veel tijd en geld. Een badkamer van een stacaravan of chalet renoveren is altijd een behoud voor de onderliggende houten constructie.

Maar hoe ontstaan deze problemen eigenlijk? Veel voorkomende oorzaken van schades en problemen in de badkamer zijn slechte kitnaden en scheuren in het voegwerk. Gescheurd voegwerk kan ontstaan door de werking van de achterliggende houten constructie. Wanneer dit het geval is, dan kan er water achter en onder het tegelwerk lopen en het houtwerk aantasten. Zo ontstaan onzichtbare schades die op den duur voor grote problemen kunnen zorgen.


  Stel ons uw vraag
  Badkamerrenovatie door Smit recreatie

  Voordelen badkamer stacaravan vervangen

  Een badkamerrenovatie voor een chalet en stacaravan kent vele voordelen. Door de materialen die wij gebruiken zijn er minder kitnaden nodig, waardoor je de kans op lekkage beperkt. Ook is de badkamer sneller en makkelijker schoon te maken. Je badkamer bevat na een badkamerrenovatie namelijk minder voegen die vies kunnen worden. Daarnaast worden de kitnaden onder een hoek van 45 graden gelegd, waardoor er minder tot geen water op blijft staan. Zo gaan de kitnaden langer mee. Kortom: na een renovatie is je badkamer weer toekomstbestendig, nieuw en fris.

  Welke materialen voor badkamerrenovatie van een chalet?

  Voor de badkamerrenovatie van een chalet of stacaravan gebruiken wij speciaal vinyl om zo een naadloze badkamer te creëren. Ons vinyl heeft een toplaag, welke is te vergelijken met die van een pvc-vloer. Door dit materiaal toe te passen, zijn er minder kitnaden nodig. Alleen de hoeken van de badkamer hebben een kitnaad nodig. Daarvoor gebruiken onze renovatiespecialisten een speciaal daarvoor bestemde kit.

  Het vinyl dat wij gebruiken heeft de fijne bijkomstigheid dat het meewerkt met de houten constructie van de chalet. Wij werken enkel met kwalitatieve materialen die comfort bieden en makkelijk schoon te maken zijn. De douchebakken die wij plaatsen hebben bijvoorbeeld een instaphoogte van maximaal vier centimeter.

  Complete badkamer stacaravan renoveren

  Bij het renoveren van de badkamer(s) van je stacaravan(s) of chalet(s) kan Smit Recreatie je volledig ontzorgen. Wij kunnen alle materialen leveren, van badkamermeubelen tot douchekranen.

  Tip: net als bij een keukenrenovatie is het financieel heel aantrekkelijk om projectmatig badkamers van recreatiewoningen te renoveren. Wij werken veel met VVE’s. Wij renoveren dan gelijktijdig meerdere badkamers van chalets en stacaravans. Doordat wij bijvoorbeeld douchecellen en badkamermeubelen in grotere aantallen kunnen inkopen, zullen de kosten van de investering lager uitvallen.

  Badkamer chalet gedeeltelijk opknappen

  Wilt u de badkamer van uw chalet(s) gedeeltelijk laten renoveren? Dat is geen enkel probleem! Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om alleen het douchegedeelte en de vloer te renoveren. Wij denken graag mee in de wensen van onze klanten en voorzien u graag van een deskundig materiaal- en kleurenadvies om zo een passende optie bij het bestaande tegelwerk te zoeken.

  Fotoalbum


   Stel ons uw vraag
   Wat kost een badkamerrenovatie van een chalet?

   De kosten voor een badkamerrenovatie van een chalet zijn afhankelijk van je wensen en de afmetingen van je chalet of stacaravan. Wil je bijvoorbeeld een complete badkamer laten renoveren of wil je de badkamer gedeeltelijk laten renoveren? Ook zaken als materiaalkeuzes spelen mee.

   Wij geven je graag wat meer duidelijkheid aan de hand van een passende offerte. Heb je vragen? Neem gerust eens contact met ons op.

   Laurens Smit van Smit recreatie
   Klanten over onze diensten

   Iedere recreatiewoning vraagt om een passende renovatieoplossing, dat doen we voor elk project groot of klein, en voor zowel zakelijke- als particuliere klanten. Als totaalpartner vraagt ieder project weer een andere aanpak een vakkundige en toekomstbestendige oplossing. We zijn dan ook heel erg trots op de reacties van onze klanten.

   Super tevreden over de werkzaamheden aan ons chalet door Laurens en zijn team. Komen afspraken na en denken mee
   Marianne Anthonissen
   Marianne Anthonissen
   2023-06-20
   De offerte was duidelijk en volledig, het werk zelf is binnen de afgesproken tijd en vakkundig uitgevoerd. Ook de communicatie met Laurens Smit verliep goed en vlot. Kortom, wij zijn zeer tevreden over de verbouwing van de badkamer in ons chalet door Smit Recreatie.
   Rene Sakkers
   Rene Sakkers
   2023-06-19
   Zeer tevreden over de service van Smit Reactie, badkamer ziet er weer super strak uit.
   Erik Wilps (FKM)
   Erik Wilps (FKM)
   2023-01-22
   Smits Recreatiebouw heeft in onze recreatiewoning een stenen muur met raam vervangen door een schuifpui. Heel goed werk gedaan, snel en vakkundig. Mooi en netjes afgewerkt. Wij zijn heel tevreden en daarom 5 sterren.
   Henk Post
   Henk Post
   2023-01-20
   Na een waterschade contact met Smit Recreatieservice opgenomen. Op korte termijn kon een afspraak gemaakt worden voor het opmaken van een offerte. Duidelijke offerte ontvangen en er werd meegedacht, ook verbeterpunten werden aangedragen. Heeft samen met de expert de schade doorgenomen. Wij zijn meer dan tevreden over het herstel.
   Bennie Welleweerd
   Bennie Welleweerd
   2022-10-17
   Wij zijn zeer tevreden over het werk wat Laurens heeft verricht. Onze terrasafscheiding ziet er prima afgewerkt uit. Gemaakte afspraken worden goed nagekomen.
   ROELOF POSTMA
   ROELOF POSTMA
   2022-10-14
   Voor de reparatie van de stormschade aan ons bos huisje, hadden we moeite om goede mensen te vinden. Totdat we Laurens en zijn team hadden gevonden. Zoek niet verder, dit is uw vakman! Vakkundig, netjes, snel en goed.
   Teun V
   Teun V
   2022-10-12
   Het bedrijf werkte met een goed en professioneel team van drie man aan deze grote renovatie. Het verwijderen van oude panelen door nieuwe aan ons chalet. En dat binnen 3 dagen geheel volgens afspraken. Daarbij denken ze mee met aanvullende wensen. Zeer tevreden en aan te bevelen.!!
   Jan Gerard Pott
   Jan Gerard Pott
   2022-10-12
   Smit Recreatie Service is een fijn bedrijf dat uitstekend vakwerk levert. In 7 dagen tijd heeft Laurens & team de oude badkamer in ons chalet volledig vervangen: vinyl i.pv. tegels en verder alles nieuw, met oog voor design en detailafwerking. In één keer alles goed, zonder ‘opleverpunten’. Fantastisch, waar vind je dit nog?
   Jeroen Thoolen
   Jeroen Thoolen
   2022-09-20
   Vakman, zeer servicegericht. Gaat voor kwaliteit. Heel prettig in de communicatie. Levert fraai werk af en komt zijn afspraken na. Niets dan lof voor het werk dat hij bij ons heeft verricht.
   Ans van Manen
   Ans van Manen
   2022-09-20